Аморим се разбра с Ливърпул


Н. Гавазов

Аморим се разбра с Ливърпул

Старши -треньорът на Спортинг Рубен Аморим постигна принципно споразумение с Ливърпул относно преминаването си в мърсисайдския клуб след края на този сезон.

Търсенето на наследник на Юрген Клоп, който напуска Ливърпул в края на сезона, се ускори с назначаването на Майкъл Едуардс и Ричард Хюз съответно за главен футболен директор на FSG и спортен директор на червените.

След като Шаби Алонсо избра да остане в Байер Леверкузен през следващия сезон, Едуардс и Хюз насочиха вниманието си към Аморим и 39-годишният португалец изрази интерес да се присъедини към Ливърпул.

Както сега съобщава Sky Sport Germany, Аморим и Ливърпул вече имат устно принципно споразумение за договор до 2027 г., но страните все още трябва да се споразумеят за някои подробности, включително компенсация, дължима на Спортинг.

Съобщава се също, че Аморим е бил в краткия списък на Байерн за заместник на Томас Тухел, но германският гранд предпочита Роберто Де Дзерби от Брайтън. И в миналото Челси отправи своите запитвания за Рубен.

  Сподели
251