Клоп: На всички фенове на Ливърпул казвам: запазете спокойствие


Н. Гавазов

Клоп: На всички фенове на Ливърпул казвам: запазете спокойствие

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп предупреди Манчестър Юнайтед, че "червените дяволи" ще бъдат изправени пред загуба, ако играят по същия начин срещу Арсенал, както срещу неговия отбор.

Ливърпул бе принуден да се задоволи с равенство 2:2 на "Олд Трафорд" в неделя. След като спечелиха само една точка, мърсисайдци настигнаха Арсенал, но останаха втори, защото "топчиите" имат по-добра голова разлика.

Арсенал гостува на Олд Трафорд след малко повече от месец и Клоп съветва Юнайтед да подобри представянето си дотогава, за да разчита на точки срещу съперника за титлата Ливърпул.

"Ще подкрепям ли Юнайтед на 11 май? Вероятно. Ще е страхотно, ако дотогава все още сме там.

Но Арсенал е страхотен футболен отбор. Ако Юнайтед играе както нас, Арсенал ще спечели, 100 процента съм сигурен в това. Съжалявам, че го казвам.

На всички фенове на Ливърпул казвам: просто запазете спокойствие.

Хората ще кажат, че трябва да подобрим головата си разлика и да вкараме повече голове, но това е най-глупавото нещо, което можем да направим. Не се случва нарочно. Не се случва да влезеш в мач с желание да вкараш осем гола и тогава това се случва.

Знам, че ще бъде много труден краят на сезона. До вчера бяхме на върха, сега Арсенал е там, в един момент някой друг може да е там.

Искаме да сме в надпреварата до последния кръг. Разбира се, по-добре е да сме на върха през цялото време и да имаме преднина пред другите. Но ние ще продължим да даваме най-доброто от себе си", заяви Клоп.

  Сподели
279