Клоп: Ние сме в надпреварата


Н. Гавазов

Клоп: Ние сме в надпреварата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е доволен от равенството в мача срещу Манчестър Юнайтед.

След като спечели първото полувреме на неделния мач на "Олд Трафорд" с 1:0, Ливърпул отстъпи два пъти през второто и само благодарение на дузпа на Мохамед Салах в крайна сметка стигна до равенство 2:2.

Ливърпул просто доминираше над съперника си до почивката, така че Клоп смята, че неговият тим е трябвало да вземе трите точки с увереност. Дори една точка обаче не разстройва Юрген.

"Очевидно трябваше да спечелим мача. Трябваше да отбележим през първото полувреме. Нито един удар от (Манчестър Юнайтед) през първото полувреме и 1:0 е най-малкото, което можехме да очакваме.

Бруно (Фернандеш) игра добре. След това стадионът дойде и ни трябваха няколко минути, за да се възстановим и докато това се случваше, те отбелязаха още един впечатляващ гол.

Имахме големи шансове, след като те отбелязаха. Доколкото знам, имаме една точка повече от преди. Противниците дадоха всичко от себе си. Същото ни очаква и срещу Евертън. Напълно заслужено изравнихме накрая.

Дом Собослай имаше шанс, но Онана направи невероятно спасяване. В други моменти бяхме малко прибързани – бих искал да имаме допълнително докосване. Трябва да останем спокойни. Отбелязаните голове ни доведоха до мястото, където сме в момента. Четвъртък ни чака Лига Европа, след това ще бъде Кристъл Палас. Мачовете идват един след друг и това е добре за нас. Да не кажа, че съм невероятно щастлив, но това е нормален резултат.

Изобщо не съм ядосан на момчетата, но не можем да оставим играта да се изплъзне. Отидохме твърде дълбоко. Имаше много ситуации, в които можехме да избегнем загубата на топката. Трябва да сме активни.

Сега играем у дома срещу Аталанта. Това ще бъде труден мач, но в същото време домакински мач. Не ни остават много мачове у дома. Отборът, който накрая спечели лигата, трябва да го заслужи. Ние сме в надпреварата и аз съм напълно доволен от това", заяви Клоп.

  Сподели
211