Кийн: Рашфорд има нужда от ритник в задника


Н. Гавазов

Кийн: Рашфорд има нужда от ритник в задника

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн смята, че Маркус Рашфорд има нужда от "старомоден ритник в задника".

През първата половина на този сезон Рашфорд отбеляза само два гола и направи две асистенции във всички турнири. Маркус се подобри след Boxing Day, добавяйки шест гола и две асистенции, но това все още бледнее в сравнение с представянето му през миналата кампания.

Кийн не поставя под въпрос уменията на Рашфорд, но вярва, че Маркус няма достатъчно хора около себе си, които да помогнат на 26-годишния играч да се съсредоточи върху футбола.

"Няма съмнение относно способностите му – той е изключителен играч. Но нещо му липсва. Водим тези разговори всеки месец и всеки играч може да е в спад, но определено не се наслаждава на играта си.

Не бих казал, че се тревожа за него, но го гледаш и виждаш, че нещо му липсва. Липсват му хора около него, като семейството или треньора му, които работят с него всеки ден. Липсва му някой, който ще му даде онзи старомоден ритник в задника и ще каже: "Хей, имаме нужда от повече от теб. Ако искаш да бъдеш лидер и ако имаш голям договор, тогава трябва да поемеш тази отговорност“, заяви Кийн пред Sky Bet.

  Сподели
113