Клоп: Това е най-добрият ни мач срещу Брайтън


Н. Гавазов

Клоп: Това е най-добрият ни мач срещу Брайтън

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп приветства победата с 2:1 в неделя като най-доброто представяне на неговия отбор срещу Брайтън на Роберто Де Дзерби.

Брайтън е неудобен съперник за Ливърпул напоследък. В неделния мач на "Анфийлд"  "червените" допуснаха още във втората минута и изглеждаше, че може да ги очаква ново разочарование от "чайките".

Ливърпул обаче отговори добре на допуснатия гол, въпреки известно разточителство в предни позиции. Клоп бе много доволен от тази победа, която изведе "червените" начело във Висшата лига.

"Според мен това бе най-добрият ни мач срещу Брайтън на Роберто. Имахме повече и по-добро притежание на топката и играхме с наистина добър ритъм. Добре, допуснахме, но можем да загубим топката високо на терена и това не означава, че ние със сигурност ще допуснем гол. Брайтън обаче имаше много добра атака с прекрасен удар.

От това, което можех да видя, наистина ми хареса реакцията ни, но също така видях, че бяхме малко притеснителни с ударите си. Ударът не бе на ниво с останалата част от играта. Не получихме достатъчно удари цел през първото полувреме и когато го направихме, бяха лесни удари за вратаря. Трябваше да се справим по-добре с това.

Изравнихме резултата и това винаги помага. Показахме на момчетата едно или две неща на полувремето и им казахме да продължат, да се успокоят и да подобрят защитата. Опитахме се да направим това. Контролирахме играта в големи периоди, колкото можем, защото не винаги е лесно срещу Брайтън. Беше много интензивно и изискваше упорита работа.

Предната линия трябваше да чака търпеливо за правилните шансове. Уатару (Ендо) и Алексис Макалистър бяха в правилните зони, а Дом Собослай причиняваше хаос. Работи много добре. Не мисля, че съперникът владееше много. Ние вкарахме невероятен втори гол, а засада ни лиши от трети", заяви Клоп.

  Сподели
128