Гуардиола вероятно ще напусне Ман Сити


Н. Гавазов

Гуардиола вероятно ще напусне Ман Сити

Пеп Гуардиола вероятно ще напусне поста си на мениджър на Манчестър Сити в края на следващия сезон.

Уважаваният испански треньор е наставник на Ман Сити от 2016 година. По негово време отборът от Висшата лига доминираше в английския футбол през последните осем години и спечели Шампионска лига за първи път в историята си в края на миналия сезон.

По време на престоя си на "Етихад" Гуардиола се утвърди като един от най-добрите мениджъри в историята на Висшата лига.

Неговото историческо съперничество с мениджъра на Ливърпул е към края си през този сезон, след като германецът обяви, че ще напусне претендентите за титлата във Висшата лига в края на тази кампания.

Бъдещето на Гуардиола също е несигурно, тъй като настоящият му договор с Ман Сити трябва да изтече през 2025 година. Говорейки в края на миналата година, той предположи, че ще бъде отворен, за да остане като мениджър след края на следващия сезон.

"Аз имам енергия. Няма да отговоря. Една година и половина е много време във футбола. Пристигнах тук с дълга коса и вижте какво се случи", заяви Пеп.

На въпрос дали може да удължи договора си, Гуардиола отговори: "Да, разбира се, но мога и да си тръгна утре. Бих се радвал отборът, който спечели 100 точки през сезон 2017-18, да остане вечно. Това обаче не се случва".

Но според инсайдера Пийт О'Рурк, Гуардиола е решил, че "ще напусне" Ман Сити през 2025 година.

Достатъчно сигурни източници на О'Рурк твърдят, че бившият наставник на Байерн Мюнхен и Барселона може да си вземе почивка, подобна на Клоп от ръководството след дългата му работа с шампионите от Висшата лига.

Тази новина очевидно все още е нова, но ще бъде интересно да се види дали Гуардиола губи апетита си за работа във Висшата лига, след като Клоп напусне Ливърпул.

Този доклад се появи няколко дни, след като се предполагаше, че ще бъдат наложени сериозни наказания, ако Ман Сити бъде признат за виновен за нарушаване на правилата на Финансовия феърплей на Висшата лига.

Това твърдение бе направено от бившия изпълнителен директор на Астън Вила и Евертън Кийт Уайнес, който отговаряше на мотивите за това, че Нотингам Форест е скаран с точки за нарушаване на правилата за печалба и устойчивост.

В началото на 2023 г. бе обявено, че Ман Сити е бил отнесен до независима комисия, след като е бил обвинен в нарушаване на 115 правила на финансовия феърплей.

"За първи път забелязах думата изключване, която се появява в доклада от изслушването на Нотингам Форест.

Те (Сити) имат пълното право да пледират по случая, но изключване от Висшата лига изглежда е на масата, като се има предвид сериозността на това, което се предполага, че се е случило.

Все още не сме видели доказателствата и трябва да го направим по-скоро рано, отколкото късно", заяви Уайнес.

През ноември 2023 г. легендата на Ман Юнайтед Гари Невил обясни защо смята, че шефът на "шпорите" Анж Постекоглу в крайна сметка може да замени Гуардиола.

"Феновете на "шпорите" няма да харесат това, но той е невероятен и ако ти си Манчестър Сити, загубиш Пеп Гуардиола след година или две, ще гледаш Анж Постекоглу, мислейки: "Уау, точно това искаме да видим", заяви Невил пред Sky Sports.

"Но засега "шпорите" ще му се радват. Това, което могат да направят, е да се насладят на една от най-добрите марки на футбола, които съм виждал, откакто приключих с футбола. Обичам да гледам как Тотнъм играе, а това не винаги е било така през последните няколко години", добави Гари.

  Сподели
856