Вила получи удар преди летния трансферен прозорец?


Н. Гавазов

Вила получи удар преди летния трансферен прозорец?

Астън Вила получи удар по отношение на това да укрепи финансовото си състояние преди летния трансферен прозорец, съобщава The Sun.

Според източника, малко е вероятно Астън Вила да получи пари от евентуална продажба на Леандър Дендонкер,

През първата половина на сезона белгийският национал бе използван като резервна опция от Унай Емери.

Общо шест старта и девет излизания като резерва бяха направени във всички състезания по време на напрегнатите четири месеца и половина за отбора от Уест Мидландс.

Въпреки това, след 70-минутна игра срещу Мидълзбро във ФА Къп на 6 януари, Дендонкер получи разрешение да отиде под наем в Напол , който има опцията да го привлече за постоянно.

Подобен сценарий се оказа привлекателна опция за Вила в момент, когато стана известно, че бирмингамци трябва да свършат работа, за да останат в рамките на правилата за печалба и устойчивост на Висшата лига в дългосрочен план.

Оттогава обаче стана ясно, че Наполи - който сега има друг старши-треньор в сравнение с времето, когато Дендонкер пристигна в Неапол - няма дългосрочен план за него.

На 28-годишния футболист бяха осигурени само 21 минути игра в три мача от Серия А, като последното му участие бе на 28 февруари, когато отборът вече водеше с 6:1 в Сасуоло.

Оттогава се изиграха още три вътрешни мача, без Дендонкер да излезе на терена, което изглежда доведе до вземане на решения зад кулисите.

Според трансферния експерт Фабрицио Романо, в Наполи вече планират да отхвърлят възможността да подпишат с универсалния белгиец срещу 9 милиона евро.

Независимо кой е начело през следващия сезон, Дендонкер няма да участва в плановете на Наполи, което му позволява да се върне във Вила, където е в немилост.

Въпреки че е правдоподобно, че бившият играч на Уулвърхемптън Уондърърс може да бъде отново интегриран обратно в плановете на Емери, Вила би предпочел да продаде и да отнеме заплатите на Дендонкер от своите разходи.

Неотдавнашен доклад вече посочи, че ще трябва да бъде направена поне една продажба скоро след края на сезона, за да се спазват съответните правила.

Дендонкер все още има оставащи над две години от договора си, което потенциално принуждава директорите на Вила да обмислят намаляване на исканата цена, за да намерят нова дестинация.

Вила, който тогава бе управляван от Стивън Джерард, плати около £13 милиона, за да привлече Дендонкер през септември 2022 г., но оттогава той направи само осем появи като титуляр във Висшата лига.

  Сподели
220