Гуардиола оцени думите на Сър Ратклиф


Н. Гавазов

Гуардиола оцени думите на Сър Ратклиф

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че съсобственикът на Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф е казал истината, когато е признал превъзходството на Сити над "червените дяволи".

Сър Ратклиф похвали лично Сити и Гуардиола в първото си интервю, откакто придоби 27,7% дял в Юнайтед, признавайки, че "дяволите" в момента са в сянката на Сити и трябва да се стремят да достигнат нивото на своите съседи.

Някои фенове на Юнайтед може да са разстроени от коментарите на Ратклиф, но Гуардиола оценява честността на Сър Джим и го вижда като първата стъпка към завръщането на върха.

"Истина е. Отборите го разпознават и искат да се доближат до нас. Не можете да отречете реалността.

Когато бях зад някои отбори, винаги им се възхищавах и си казвах: "Какво трябва да направя, за да се доближа до тях и да се състезавам с тях?“. Хората, които идват при тях, знаят какво е конкуренция и това е добре.

Ако искате само да прецените неща, които звучат удобно един ден, тогава те никога няма да свършат там, където сме в момента.

Когато бяхме по-ниски и Юнайтед печелеше, ние ги гледахме, възхищавахме им се и се учихме от тях. Така бе по време на периода на Сър Алекс Фъргюсън и всичките му отбори. Сигурен съм, че Манчестър Сити се възхищаваше и искаше да бъде там, където сме сега.

Така че след този вид коментари, имам чувството, че те ще се върнат“, заяви Гуардиола.

  Сподели
136