Гласнер: Не мисля, че Кристъл Палас е в края на проекта си


Н. Гавазов

Гласнер: Не мисля, че Кристъл Палас е в края на проекта си

Новоназначеният мениджър на Кристъл Палас Оливър Гласнер коментира назначаването си за наставник на "орлите". Лондончани са на 15-то място в класирането до момента, на пет точки над зоната на изпадащите, а Гласнер замени Рой Ходжсън, който се оттегли от поста в понеделник.

"Не съм магьосник, не съм Дейвид Копърфийлд. Това е ново изживяване и предизвикателство за мен и за всички нас. Краткосрочната цел е да се опознаем. Важно е какво искаме да направим по отношение на футбола, как можем да се подобрим и да завършим сезона с възможно най-много точки. Спортният директор (Дъги Фрийдман) ми дава голяма увереност, че можем да постигнем нашата визия.

Убеден съм, че можем да спечелим много мачове тази година във Висшата лига. Имаме организацията от едната страна и играчите от другата страна, където можем да бъдем успешни заедно. Ако нямах това убеждение, нямаше да съм тук. В много разговори с председателя и спортния директор и в много мачове, които гледах, получих това убеждение. Търсех проект, който да подобрим. Не мисля, че Кристъл Палас е в края на проекта си.

Нямаше договор, подписан за лятото, но говорихме със Стив Париш за проекта за Кристъл Палас, моя план и как може да работим заедно. Мислехме, че имаме този път, защото планът на собственика за клуба е да завърши сезона с Рой. Но понякога във футбола, и особено в живота, се случват неща, които не планираш и не е било планирано по този начин. Но това е добра възможност, сега ни остават много мачове и с международната пауза пред нас.

Наистина съм щастлив, че Рой се справя добре и отново е в болница и отново е здрав, защото това е най-важното. Надявам се, че мога да говоря с него, защото мога да науча много и от неговия опит", заяви Гласнер.

  Сподели
124