Топ мениджърите от ВЛ са против сините картони


Н. Гавазов

Топ мениджърите от ВЛ са против сините картони

Мениджърите Юрген Клоп от Ливърпул, Маурисио Почетино от Челси и Анге Постекоглу от Тотнъм критикуваха въвеждането на сини картони във футбола.

Следващия месец Съветът на Международната футболна асоциация ще обсъди въвеждането на сини картони във футбола за тактически нарушения или спорове със съдиите.

При получаване на син картон играчът ще бъде пратен на пейката за 10 минути, но Висшата лига не е запалена по тази идея.

"Въвеждането на нов тип картон просто ще създаде повече място за грешки, защото ще има дискусии относно "Трябваше ли да покажа синия картон или жълтия?“.

Не звучи като страхотна идея, но не мога да си спомня кога за последно тези момчета са имали страхотна идея, ако изобщо се е случила", заяви Клоп.

"Мисля, че това ще създаде още повече противоречия, а също и трудности за съдията, играчите и феновете. В момента не мисля, че това е добра идея, но нека видим какво ще се случи. Нека видим как работи и тогава ще имаме по-добра представа как искат да го използват по време на мача", каза от своя страна Почетино.

"Не разбирам спешността на това нововъведение. Не мисля, че има твърде много неща в играта, които трябва да бъдат поправени. Не знам каква е разликата с различен цвят на картона.

Трудно ми е да разбера това, когато гледам други спортове. Повечето спортове се стремят да въведат правила, които ще ускорят и рационализират играта им. Движим се в различна посока и не разбирам защо футболът винаги е различен от другите спортове в това отношение“, коментира Постекоглу.

  Сподели
174