Челси е готов да се бори с Тотнъм за Рафиня


Н. Гавазов

Челси е готов да се бори с Тотнъм за Рафиня

Челси все още се интересува от подписа на крилото на Барселона Рафиня през лятото.

През 2022 г., скоро след поглъщането на "сините", новите съсобственици Тод Боели и Clearlake Capital се опитаха да привлекат Рафиня от Лийдс Юнайтед.

Въпреки това, както по-късно направиха със защитника на Севиля Жул Кунде, клубът от  Висшата лига загуби от Барселона в надпреварата за неговия подпис.

От пристигането си на "Камп Ноу", Рафиня може да твърди, че се радва на успешен престой, като спечели титлата в Ла Лига и е допринесъл с 14 гола и 19 асистенции от 70 изяви във всички състезания.

Независимо от това, във време, когато финансовите проблеми на Барселона са добре документирани, се предполага, че Рафиня се разглежда като техния най-продаваем актив.

В настоящия момент 27-годишният футболист може да не вижда причина да напусне Барселона благодарение на редовните си изяви, въпреки че някои от тях идват от пейката на резервите.

Въпреки това, вероятно ще има само нарастващ интерес към услугите на Рафиня, ако клубовете - особено отборите от Висшата лига - са наясно с неговата наличност.

Според Fichajes , Челси остава заинтересован да се опита да привлече Рафиня на "Стамфорд Бридж" през следващия трансферен прозорец.

Тъй като Боели похарчи над 1 милиард паунда през първите си три трансферни прозореца, Челси не направи никакви покупки през януари.

Почетино също е добре зареден за опции в последната третина, като Коул Палмър , Рахим Стърлинг , Михайло Мудрик и Нони Мадуеке могат да действат от фланговете.

Ако нещата не се променят, изглежда малко вероятно някой от този квартет да напусне Челси поради дългосрочните си договори, но въпреки това Рафиня изглежда високо в краткия списък на клуба.

Неотдавнашен доклад твърди, че Челси първо трябва да направи многобройни продажби през лятото , преди следващите им сметки, които са на 30 юни, ако искат напълно да отговарят на разпоредбите за печалба и устойчивост на Висшата лига.

Ако това се окаже вярно, Челси ще трябва да изчака до юли, за да предприеме своя ход, ситуация, която не би подхождала на Барселона в момент, когато каталунците трябва да осъществят някои продажби.

Твърди се, че Тотнъм и Нюкасъл Юнайтед също наблюдават ситуацията , като последните също трябва да свършат работа, за да гарантират, че имат по-балансиран контрол върху въпросите на финансовия феърплей.

  Сподели
154