Сър Ратклиф иска да построи "Уембли на Севера"


Н. Гавазов

Сър Ратклиф иска да построи

Сър Джим Ратклиф иска Манчестър Юнайтед да има стадион, който може да достигне капацитета на "Уембли" от 90 000 души.

Очаква се Сър Ратклиф да бъде потвърден като съсобственик на Юнайтед по-късно през февруари. Сър Джим ще поеме контрола върху футболните операции на клуба и също така ще поеме отговорността за инфраструктурата на клуба.

Според The ​​Telegraph Сър Ратклиф е категорично против Юнайтед да промени регистрацията си, така че Сър Джим ще трябва да избира между реконструкцията на "Олд Трафорд" и изграждането на нов стадион на мястото на съществуващия.

"Той смята, че клубът се нуждае от страхотен стадион, който е произведение на изкуството, който е зашеметяващ. Смятаме, че има сериозни аргументи страната да има арена от най-високо ниво на север – "Уембли на Севера“, съобщава източник, близък до Сър Ратклиф.

В момента "Олд Трафорд" ще приеме 74 000 зрители. В случай на реконструкция, клубът ще трябва да инвестира поне 800 милиона паунда, докато изграждането на нов стадион се оценява на 1,5-2 милиарда паунда.

Юнайтед се надява да привлече финансиране от местните власти за такъв мащабен проект. Вече се водят преговори с официални лица.

  Сподели
305