Тотнъм няма да представи оферта за Галахър


Н. Гавазов

Тотнъм няма да представи оферта за Галахър

Тотнъм няма да представи оферта за полузащитника на Челси Конър Галахър.

Севернолондончани се насладиха на силен януарски трансферен прозорец, привличайки играчи като защитника Раду Драгушин и нападателя Тимо Вернер.

Анге Постекоглу настоя по-рано тази седмица, че по-нататъшни трансфери са малко вероятни, но въпреки това на Спърс продължава да се приписва интерес към други играчи.

Спекулациите, свързващи Галахър с преминаването към Спърс, не са изчезнали, въпреки че английският национал бе опора в титулярния състав на Маурисио Почетино.

Галахър стартира във всички 22 мача на Челси от Висшата лига през тази кампания, освен един, като единственият мач, който пропусна, бе поради дисквалификация.  

Въпреки това, в резултат на изтичането на договора му през 2025 г., съсобственикът Тод Боели е готов да прави бизнес на правилната цена.

От страна на Галахър обаче няма желание да напусне "Стамфорд Бридж" в момента, дори ако Спърс или друг клуб са готови да платят повече от £40 милиона.

Според трансферния експерт Фабрицио Романо , "шпорите" нямат намерение да се опитват да изкушат Челси в продажба или Галахър в противоречив ход до края на днешния ден.

Въпреки че Романо добавя, че Постекоглу е почитател на играча, всеки потенциален подход ще бъде оставен за след края на сезона.

Докладът идва само часове, след като Пиер-Емил Хойберг повтори предишни твърдения на своя адвокат, че ще остане на стадион "Тотнъм Хотспър".

От гледна точка на Челси, това ги оставя в позиция, в която те ще се надяват, че клубът е готов да отговори на исканията им за Армандо Броя или Трево Чалоба.

Твърди се, че Челси е готов да обмисли директен наем за £5 милиона за Броя, след като Фулъм и Уулвърхемптън Уондърърс посочиха, че няма да се съгласят на задължение за закупуване през лятото.

Междувременно се съобщава, че Чалоба е доволен да изкара 2023-24 г. с клуба си от детството, освен ако отбор в Европа или състезаващ се за континентална квалификация не направи предложение в последните часове.

  Сподели
172