Клоп обясни провала с Кайседо


Н. Гавазов

Клоп обясни провала с Кайседо

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни неуспешната покупка на полузащитника Мойсес Кайседо миналото лято.

Миналото лято Брайтън прие офертата на Ливърпул от 111 милиона паунда за Кайседо, но Мойсес отхвърли интереса на "червените" и премина в Челси за 115 милиона паунда в рамките на няколко дни.

Клоп изобщо не е разстроен от това, защото Ливърпул спести пари за бъдещи придобивания и реши проблема с опорната зона, като покани Ватару Ендо от Щутгарт за 16 милиона паунда.

"Имахме интерес към Белингам, но след това разбрахме, че това няма да се случи.

Целият пазар за 6-ти номер бе прегрят. Две шестици напуснаха нашия клуб. Пазарът бе горещ. Мислехме, че може да успеем да вземем Кайседо. Бяхме правили това с Макалистър преди. Затова се обърнахме към него, но той вече имаше емоционално споразумение с Челси и Почетино. Лавия имаше своите причини. И ние стигнахме там, където стигнахме.

Тогава намерихме първокласно решение за себе си. Както казах, имахме късмет. Намерихме Уатару. Освен това винаги разчитахме на Стефан (Байчетич), но в този момент не разбирахме, че контузията му е толкова тежка и че той няма да играе. Знаехме, че Мака може да играе на тази позиция. Дом (Собослай) винаги бе на радара ми.

"Ако успеете да получите една от целите си за £100 милиона, тогава няма да останат пари за друга. За нас тази врата все още е отворена. Така че имахме късмет. Обърнахме се към резервния сценарий, който проработи за нас", заяви Клоп.

  Сподели
447