Алонсо коментира напускането на Клоп


Н. Гавазов

Алонсо коментира напускането на Клоп

тарши -треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо коментира новината за напускането на неговия колега Юрген Клоп от Ливърпул.

По-рано Клоп обяви, че ще напусне Ливърпул в края на сезон 2023/24. "Червените“ имат няколко месеца, за да вземат решение за наследника на Юрген.

Любимият заместник на Клоп от букмейкърите беше Алонсо, който е смятан за един от най-умните млади мениджъри в Европа и също прекара пет години в Ливърпул като играч.

Алонсо не изключи възможността да се оттегли от Леверкузен в края на сезона, но Шаби в момента е фокусиран върху Байер Леверкузен, който оглавява Бундеслигата с четири точки пред защитаващия титлата Байерн Мюнхен.

"Първо, това бе изненада за мен, но в същото време изпитвам голямо уважение към Юрген. Възхищавах му се още преди да дойде в Ливърпул и с годините възхищението ми само нарасна, като се има предвид това, което постигна и как го постигна.

В момента съм наистина щастлив тук и се наслаждавам на работата си тук. Чувствам, че всеки ден и всеки мач е тест и сме под напрежение, но това е красиво приключение и се опитвам да помогна на моите играчи Да се подготвят за това, което ги очаква в следващия мач. Това е целта ми.

Какво ще стане по-нататък, не знам.

Бях много изненадан (от новината за напускането на Клоп). Фокусът ми е върху Леверкузен. В момента съм наистина щастлив тук. Все още имам много мотивация и съм много доволен от клуба и отбора“, заяви Алонсо.

  Сподели
453