Клоп: Никога не съм искал да бъда пътник


Н. Гавазов

Клоп: Никога не съм искал да бъда пътник

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни защо е решил да напусне мърсисайдския клуб след края на сезона.

В съобщението си да напусне Ливърпул след края на сезона, Клоп каза, че "изчерпва енергията си".

На пресконференцията си по-късно през деня Клоп изясни думите си. Според Юрген той трябва да е пълен с енергия, за да върши работата си по начина, по който е свикнал да я върши.

"Не исках да остана тук и да си върша работата само по някакъв начин. Обмислих го внимателно. Искам да спечеля всичко през този сезон, но това няма да промени начина ми на мислене – дори и да не спечелим каквото и да било, това няма да промени начина ми на мислене. Взех това решение, независимо от резултатите.

Моите треньорски умения се основават на енергия и емоция, а това отнема всичко от вас и изисква всичко от вас. Аз съм това, което съм, с добри и лоши неща и ако не мога повече, тогава трябва да спра.

Трябва да бъдеш най-добрата версия на себе си, особено в клуб като Ливърпул. Не мога да правя това на три колела, не е позволено и никога не съм искал да бъда пътник.

Когато подписах новия договор, нямах идея да напусна по-рано. Бях 100 процента убеден, че ще работя до 2026 г.

Подцених го, защото мислех, че енергийното ми ниво е безкрайно, защото винаги е било. Но сега не е така. Това означава, че са необходими промени", заяви Клоп, цитиран от The Independent.

  Сподели
444