Форест се обърна към Уеб за гола на Тоуни


Н. Гавазов

Форест се обърна към Уеб за гола на Тоуни

Нотингам Форест се обърна към шефа на съдийството Хауърд Уеб за разяснение относно епизода с попадението на нападателя на Брентфорд Айвън Тоуни.

Припомняме, че Тоуни вкара гол в първия си мач след осем месеца дисквалификация, като прати топката във вратата на Форест от свободен удар.

Мениджърът на "горските" Нуно Ешпирито Санто бе възмутен, че Тоуни премести топката, преди да изпълни свободен удар, а системата VAR не реагира на това.

Според Sky Sports, след поражението с 3:2, представители на Форест са се срещнали със съдията Дарън Ингланд, който е казал, че подобни инциденти не се разглеждат от VAR.

Протоколите на Международния съвет на футболната асоциация всъщност не позволяват на VAR да проверява къде е поставена топката за свободен удар и това е изцяло отговорност на реферите на терена.

В резултат на това Форест реши официално да се обърне към Уеб. "Горските" искат да разберат дали Тоуни е нарушил правилата, като е преместил топката и съдийския спрей и дали VAR е трябвало да се намеси, като се има предвид, че е предшествал гола.

  Сподели
313