Клоп иска Ливърпул по-добре да започва мачовете


Н. Гавазов

Клоп иска Ливърпул по-добре да започва мачовете

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че отборът му трябва да започва по-добре мачовете си.

В неделя Ливърпул победи Борнемут като гост с 4:0 и увеличи преднината си на върха във Висшата лига на пет точки.

Въпреки това Ливърпул вкара и четирите си гола след почивката, след като изигра невпечатляващо първо полувреме, което според Клоп "червените" са имали късмет да завършат без допуснати голове.

"Много по-приятно е да си на тази позиция, отколкото на всяка друга. Играем отново след три дни, така че трябва да преминем през този период и имаме нужда от липсващите играчи, за да се върнем в игра.

Когато ни върви мача, ние сме добри. Но когато започнем мачовете по начина, по който го направихме сега, не сме толкова добри. Така че трябва да сме сигурни, че започваме мачовете в по-добър ритъм. Защото не става дума за отношение - играчите искат по-добър старт.

Играхме много по-добре през второто полувреме. Съперниците намериха играта си, докато ние започнахме мача слабо. Позволихме им да намерят играта си, въпреки че не бе необходимо.

Не бяхме достатъчно гъвкави, играхме дълго, когато трябваше да стигнем на кратко, и играхме на кратко, когато трябваше да стигнем дълго.

Левият фланг бе напълно статичен. Но казах на момчетата на полувремето, че това е добра новина: не бяхме в най-добрата си форма, но резултатът все още е 0-0.

Променихме формацията си и изведнъж започнахме да играем. Подкрепата от първа линия бе много по-добра. Бяхме спокойни", заяви Клоп.

  Сподели
240