Невил поздрави Белингам с решението му да откаже на Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Невил поздрави Белингам с решението му да откаже на Ман Юнайтед

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил поздрави полузащитника Джуд Белингам за решението му да откаже клуба от "Олд Трафорд".

Сигурно се знае, че през 2020 г. Белингам бе близо до преминаване в Юнайтед, но в крайна сметка Джуд, който тогава бе на 17 години, предпочете да напусне родния си Бирмингам в посока Борусия Дортмунд.

След като се установи в Дортмунд, Белингам премина в Реал Мадрид миналото лято, където сега е един от най-добрите играчи в света. Невил не е сигурен, че Джуд щеше да е толкова добър, ако бе избрал Юнайтед по това време.

"Говорих с няколко играчи, преди да дойдат тук, и им казах: "Никога няма да съжалявате, това е вълшебен футболен клуб".

Но гледайки назад сега, това бе доста лош съвет предвид това, което им се случи, след като се преместиха, и това е наистина тъжно.

Те щяха да бъдат отлични в други клубове. Други играчи, които избраха други клубове, станаха наистина успешни.

Спомням си Джуд Белингам, въпреки че има доста от тях. Юнайтед вече се споразумя за компенсация с Бирмингам, както и Борусия Дортмунд.

Той избираше между Дортмунд и Юнайтед. По някакъв начин този човек избра Дортмунд и е страхотен. Сега той е един от най-добрите играчи в света, един от най-добрите английски таланти.

"Какво щеше да се случи с него, ако се беше преместил тук? Не знам. Може би щеше да успее, защото е толкова добър. Но не съм много сигурен, че той би могъл да процъфтява в настоящата среда и култура“, заяви Невил.

  Сподели
373