Карагър: Клоп не искаше Салах


Н. Гавазов

Карагър: Клоп не искаше Салах

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър заяви, че мърсисайдският клуб е придобил нападателя Мохамед Салах против волята на мениджъра Юрген Клоп.

През 2017 г. Клоп настоя за трансфер в Ливърпул на Юлиан Бранд, тогава играещ за Байер Леверкузен, но шефовете на "червените" предпочетоха да купят Салах от Рома.

Оттогава Салах помогна на Ливърпул да спечели Висшата лига, Шампионска лига, ФА Къп, Купата на Лигата и Световното клубно първенство. Мохамед с право е смятан за един от най-добрите играчи, представяли някога клуба от "Анфийлд".

Карагър вижда трансфера на Салах като пример за това как един клуб не трябва винаги да разчита на инстинктите на своя мениджър.

"Когато Мохамед Салах пристигна, бе интересна ситуация. Юрген Клоп говореше открито за това - той не искаше да го купи, той искаше Юлиан Бранд.

Ливърпул се опита да подпише със Салах преди той да се премести в Челси, а Ливърпул запази интереса си, когато Салах отиде в Рома. Хората, които работят зад кулисите в Ливърпул, бяха решени да вземат този играч.

Вижте какво постигна Мохамед Салах, но лесно можеше да се случи по друг начин. Просто мисля, че идеята, че един мениджър трябва да купи всеки играч, който иска, е погрешна. Но мениджърът не трябва да купува играч, който му е налаган.

Не мисля, че можете да оставите един мениджър да прави каквото си поиска. Погледнете Манчестър Юнайтед, защото е тревожен - усещането е, че Ерик Тен Хаг току-що е купил всеки играч, който познава", заяви Карагър.

  Сподели
508