Бербатов даде съвет на Хьойлунд


Н. Гавазов

Бербатов даде съвет на Хьойлунд

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов даде съвет на нападателя на "червените дяволи" Расмус Хьойлунд как да подобри представянето си.

В първите си 15 участия във Висшата лига след преминаването му от Аталанта за 72 милиона паунда, Хьойлунд вкара само един гол, който дойде срещу Астън Вила на Боксинг Дей.

Бербатов смята, че 20-годишният датчанин просто трябва да подреди мислите си и да усети гола.

"Знам точно с какво се изправя, когато не вкара, защото всеки нападател има периоди без голове – понякога кратки, понякога дълги.

Знам колко трудно може да бъде. Мислиш си "Ще отбележа ли някога?“ Какво се случва? Достатъчно добър ли съм? Правя ли достатъчно за моите съотборници, за себе си?“.

Всичко е в ума ти и е трудно. Той трябва да спре да мисли за това. Това е негативно мислене. Няма да те отведе до никъде. Важно е да се съсредоточиш върху простите неща.

Отидете на тренировъчното поле и застанете пред празна врата. Накарайте някой да ви сервира топката и вие ще я докоснете във вратата, придвижвайки се все по-напред. Повторете и се придвижете. Опитайте различни позиции, само за да се развиете навик и усетете къде е целта. Използвайте го в тренировъчния процес, това е“, заяви Бербатов пред Daily Mirror.

  Сподели
256