Невил: Виждаме по-вълнуваща Висша лига


Н. Гавазов

Невил: Виждаме по-вълнуваща Висша лига

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил вярва, че Висшата лига е по-интересна от всякога, защото всеки отбор иска да диктува играта си.

В момента разликата между първа и пета позиция във Висшата лига е само шест точки, като това е най-близкото разстояние след 20 кръга в английския първенство от сезон 2001/02.

Според Невил това стана възможно само защото не само водещите отбори, но и средняците и аутсайдерите искат да играят номер едно в своите мачове.

"Виждаме по-вълнуваща Висша лига, защото има отбори като Астън Вила и Тотнъм, които надхвърлят нашите очаквания, и отбори, които се побеждават един друг, като винаги се опитват да диктуват играта си.

Ако се върнете 20 години назад, тази лига винаги е била пълна с отбори, които са играли доста грозен футбол с намерението да спрат противника да играе.

Всеки отбор в лигата сега мисли за това как да контролира топката, да печели мачове, да вкарва голове. Те винаги мислят проактивно. Това не бе така преди 10-15 години и това показва колко много се е адаптирала играта. И сме много по-добре заради това защото спира дъха.

Да, все още получавате странните 0-0 като Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед преди няколко седмици, но по-често мачовете са изпълнени с положения и голове и играчите вървят напред“, заяви Невил.

  Сподели
217