Модрич подаде писмено заявление за напускане


Н. Гавазов

Модрич подаде писмено заявление за напускане

Полузащитникът на Тотнъм Лука Модрич подаде до ръководството на „шпорите" писмена молба за трансфер - това е висша мярка, според законите, с която играчите имат право да поискат да преминат в друг клуб. Както е известно, по-рано през лятото Тотнъм отклони две предложения на Челси за покупката на хърватския полузащитник за 22 и 27 милиона паунда. Модрич вече заяви, че той желае да премине на „Стамфорд Бридж" и смята „сините" за по-амбициозен клуб от сегашния му.

В обратното - в това, че амбициите на Тотнъм са не по-малки от тези на Челси се опита да го убеди президента на клуба Даниел Леви, но безуспешно. Ръководителят на „шпорите" също така се отказа да изпълни своето обещание, което е дал година по-рано на Модрич, когато футболистът е подписвал нов контракт. Тогава Леви е обещал, че ще разгледа предложенията на големите клубове към хърватина, ако постъпят такива. Сега президентът отказва да обсъжда тази тема и дори заплаши Модрич, че ще го изпрати на пейката, ако той се съпротивлява.

По всичко изглежда, че отношенията между двамата са се влошили. Както съобщава The Guardian, в сряда 25-годишният играч е подал писмено заявление за трансфер, с което е показал всъщност, че не желае да играе повече за Тотнъм.

 

  Сподели
118