Уулвс и Рейнджърс се разбраха за Силва


Н. Гавазов

Уулвс и Рейнджърс се разбраха за Силва

Рейнджърс постигна споразумение с Уулвърхемптън Уондърърс за трансфер на нападателя Фабио Силва под наем през януари.

21-годишният играч не успя да достигне височините, очаквани в "Молиню", откакто се присъедини към клуба от Уест Мидландс от португалския гранд Порто за рекордните за клуба £35 милиона през лятото на 2020 г.

Силва е допринесъл със само пет гола и шест асистенции в 72 мача за Уулвс във всички състезания и е играл само 262 минути във Висшата лига досега този сезон.

Португалецът не е играл за Уулвс от 4 ноември и бе оставен извън състава за последния мач за срещите срещу Челси и Брентфорд през последната седмица.

Силва се надяваше да направи име при Уулвс след продуктивни периоди под наем в Андерлехт и ПСВ Айндховен през кампанията 2022-23 г., като отбеляза 16 гола и регистрира шест асистенции.

Хванг Хее-Чан, Матеус Куня и Саша Калайджич обаче бяха предпочитани в нападение от шефа на Уулвс Гари О'Нийл, а Силва бе набеден да напусне клуба през януари в търсене на редовен футбол в първия отбор.

Множество испански клубове и клубове от Бундеслигата се приписват на интерес към Силва, докато се предполага, че шотландските грандове Рейнджърс и Селтик наскоро са се присъединили към надпреварата за нападателя.

Изглежда обаче, че Рейнджърс е настроен да спечели битката за подписа му, тъй като журналистът Фабрицио Романо твърди, че има споразумение Силва да премине под наем в "Айброкс" до юни 2024 г.

Романо добавя, че в сделката не е включена опция за закупуване и се очаква нападателят да подпише договора си за наем "скоро".

Твърди се , че мениджърът на Рейнджърс Филип Клеман, който пое ръководството на клуба през ноември, и футболният директор Нилс Копен са били "решаващи“ за осъществяването на сделката.

  Сподели
261