Сътън: Голям клуб няма да предложи работа на Джерард


Н. Гавазов

Сътън: Голям клуб няма да предложи работа на Джерард

Бившият нападател на Селтик Крис Сътън смята, че старши -треньорът на Ал - Итифак Стивън Джерард няма да може да си намери работа в сериозен клуб от Висшата лига.

Веднъж Юрген Клоп открито намекна, че Джерард може да го наследи като мениджър на Ливърпул, но оттогава треньорската кариера на легендата на "червените" не върви по план.

След като натрупа опит в Рейнджърс, Джерард отиде да работи в Астън Вила, където се провали ужасно и отстъпи мястото си на Унай Емери преди малко повече от година.

В момента Джерард работи в Саудитска Арабия без особен успех, а Сътън е убеден, че всеки клуб, който повика Стивън, ще се ръководи само от голямото му име, а не от треньорските му умения.

"В Шотландия той спечели един трофей от девет. Човек наистина не разбира нивото на конкуренцията на върха в Шотландия. Той получи много кредити и заслужаваше известна похвала, но тя беше прекомерна.

Заради прекомерните похвали той получи работата във Вила. И сега виждаме как Унай Емери, неговият наследник, играе с почти същия отбор на Вила. Мисля, че Джерард бе малко заслепен от Коутиньо, неговата покана и разговори за преминаване към следващото ниво.

Той отиде в Саудитска Арабия и не изглежда, че работи. Ще си намери ли друга работа във футбола? Да, ако иска. Защо? Защото има толкова голям профил. Но ще трябва да работи усилено, за да намери друга работа.

Нито един отбор в топ 8 на Висшата лига няма да му предложи работа, това просто няма да се случи. Така че зависи от него и колко е гладен след саудитския епизод в кариерата си. Ще видим.

Ако той получи друга работа, това ще бъде заради неговия профил, а не заради това, което всъщност е постигнал като треньор“, заяви Сътън.

  Сподели
223