Ван Дайк иска да помогне на Конате


Н. Гавазов

Ван Дайк иска да помогне на Конате

Капитанът на Ливърпул Върджил Ван Дайк вярва, че неговият съотборник Ибрахима Конате има всичко необходимо, за да стане един от най-добрите централни защитници в света.

"Той все още расте. Конате е изключителен защитник и има всичко необходимо за модерен футболист, за да се превърне в абсолютен централен защитник от най-високо ниво. Когато играеш за нас, ти си много търсен.

Ние играем с топката, поддържаме висока защитна линия и вие се нуждаете от скорост, за да покривате разстоянието и да защитавате подаванията зад вас. Той се нуждае от скорост, а също и от глава. Той е добър в това.

Важно е да свикне да играе на всеки три дни, да се грижи за тялото си, да контролира мачове и тренировки и да знае кога да прави определени неща.

Той се учи. Говоря с него много за определени неща, защото е моя отговорност да споделям опита си. Той все още се учи и може да бъде дори по-добър, отколкото е сега. Същото е и с Джарел Куанса.

Просто се опитвам да споделя опита си. Във футбола съм от доста време и постигнах доста успехи. Опитвам се да предам това на по-младите играчи.

Тези играчи на неговата възраст са дори по-добри от мен. Но, разбира се, трябва да поддържаш високо ниво за дълго време. Доволен съм от представянето му досега, но той може да бъде по-добър, може да се подобри. Хубаво е да се види напредък и развитие и също така е хубаво да се види, че те слушат и че са готови да слушат и да се учат. Ще видим докъде ще доведе това", заяви Ван Дайк.

  Сподели
229