Емери: Трябва да продължим след краха срещу Ман Юнайтед


Н. Гавазов

 Емери: Трябва да продължим след краха срещу Ман Юнайтед

Мениджърът на Астън Вила Унай Емери призна, че отборът му трябва да "продължи" след деморализиращото  поражение с 3:2 от Манчестър Юнайтед на Боксинг Дей.

След като видя как Ливърпул побеждава Бърнли по-рано през деня, Вила влезе в мача си на "Олд Трафорд", знаейки, че трите точки ще ги отведат на върха във Висшата лига заедно с гранда от Мърсисайд.

На полувремето всичко вървеше по план, Вила поведе с 2:0 благодарение на голове на Джон Макгин и Леандър Дендонкер.

Въпреки това Юнайтед много се подобри през второто полувреме, а два удара на Алехандро Гарначо и първият гол във Висшата лига на Расмус Хьойлунд донесоха на домакините заслужени три точки.

След като събра само една точка от възможни шест през последните четири дни, Вила остава трети и има риск скоро да бъде изпреварен от Тотнъм и Манчестър Сити.

Емери предполага, че предишното му мнение, че Вила не е истински претенденти за титлата, вече е оправдано.

Испанецът каза: "Преди две седмици ме попитаха дали сме претенденти за титлата и казах не, и мислех същото като сега. Защо? Защото играем с няколко топ отбора, които са повече претенденти от нас. Разбира се, ние сме постоянни и по-добри от много отбори досега този сезон.

Днес пропуснахме възможност да имаме това постоянство срещу един от топ 10 отбора. Това може да се случи. Реакцията след първия допуснат гол бе добра, дори тогава създадохме няколко много добри положения, но това е футболът.

Как ще реагираме? Продължаваме напред, ще бъдем взискателни. Казах на играчите, че първата част от сезона бе фантастична, но аз искам повече. Ако искат повече, ние трябва да работим усилено, за да постигнем това".

Поражението на "Олд Трафорд" сложи край на серия от 10 мача без загуба във всички турнири, която продължи от 5 ноември.

Вила се завръща в игра в събота, когато приеме Бърнли на "Вила Парк", противници, които се намират на 19-та позиция в класирането .

  Сподели
265