Хьойлунд реагира на първия си гол във ВЛ


Н. Гавазов

Хьойлунд реагира на първия си гол във ВЛ

Нападателят на Манчестър Юнайтед Расмус Хьойлунд коментира гола си срещу Астън Вила в мача от 19-ия кръг на английската Висша лига (3:2). Датският нападател отбеляза първия си гол във Висшата лига.

"Аз съм най-щастливият човек в момента – заяви радостният датчанин пред MUTV. – Вярвахме до самия край и показахме характер. Това е един от най-щастливите дни в живота ми. Отне ми време да реализирам в първенството, но все пак се радвам, че го сторих. Нямаше как да се получи по-добре тази вечер“.

Тимът от "Олд Трафорд“ губеше с 0:2, но след почивката показа друго лице и успя да се наложи.

“Казвах си, че вече съм вкарал много голове в Шампионската лига (5 - б.р.) и е само въпрос на време да реализирам първия си и в Премиър лийг. Да, сега усещам облекчение, но пък не е като да не бях вкарвал и преди това“, продължи 20-годишния Хьойлунд.

"Разполагаме с толкова много класа както в атака, така и в защита. Ако си вярвахме един на друг и продължавахме да се борим, бях убеден, че ще вземем нещо от този мач. Много съм щастлив, че "Олд Трафорд“ скандираше името ми“, горд е нападателят.

Другият герой на вечерта беше Алехандро Гарначо, който реализира първите два гола. "Когато той (Гарначо – б.р.) е вляво или вдясно, се вижда какъв невероятен талант е. Той е само на 19 години и на терена двамата се опитваме да изграждаме връзка помежду ни. Надяваме се, че ни предстоят много силни години“, завърши Хьойлунд. 

Хьойлунд премина в Манчестър Юнайтед от Аталанта миналото лято за €73,9 млн. Този сезон нападателят изигра 23 мача за "червените дяволи" във всички турнири, в които отбеляза шест гола. Договорът на играча с английския клуб е валиден до края на юни 2028 г. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 65 милиона евро.

След 19 изиграни мача във Висшата лига Манчестър Юнайтед е на шесто място с 31 точки.

  Сподели
278