Невил: Убихме Моуриньо за такъв футбол


Н. Гавазов

Невил: Убихме Моуриньо за такъв футбол

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил разкритикува футбола, показван от "червените дяволи“ в мача от 17-ия кръг на английската Висша лига с Ливърпул (0:0), а също така го сравни с футбола, който отборът показваше под ръководството на бившия наставник Жозе Моуриньо.

"Манчестър Юнайтед игра много слабо. Те имаха период от 10-15 минути, в който Собослай напусна терена и те [Ливърпул] имаха Трент Александър-Арнолд и Ендо в средата на терена и беше 4-2-4, където си помислихте: "О, ще имаме две или три контраатаки.

Това все пак е добър резултат, защото е равенство на "Анфийлд", а на "Анфийлд" никога не можеш да си сигурен, че можеш да вземеш повече от една точка, но това не бе футбол.

Убихме Жозе Моуриньо преди няколко години, защото дойде тук, показа такъв футбол и направи 0:0. За да обобщим, фактът, че бяха малко по-надеждни в защита, е добър и фактът, че запазиха чиста мрежа също е добър, но по отношение на нивото на игра, което ще помогне да се спечелят футболни мачове, не, това е далеч от добре“, заяви Невил.

  Сподели
650