Тотнъм прекъсна серията без победи


Н. Гавазов

Тотнъм прекъсна серията без победи

Тотнъм прекрати серията си от пет поредни мача във Висшата лига без победа, като разгроми Нюкасъл с 4:1 у дома.

Пап Матар Сар и Ришарлисон бяха добавени към стартовия състав на Спърс, заменяйки Пиер-Емил Хойберг и Джовани Ло Селсо.

Босът на "свраките" Еди Хау разчиташе на същите 11 играчи, които започнаха при поражението срещу Евертън в четвъртък.

Двубоят започна с две голови положения за гостите. Бруно Гимараеш стреля от дистанция, но топката тръгна по низходяща траектория и леко се размина с вратата. И тогава само Бен Дейвис спаси домакините, като прекъсна центриране на Антъни Гордън към Александър Исак в смъртоносна ситуация.

Тотнъм отговори в 17-ата минута, но Мигел Алмирон изби удара на Кристиан Ромеро с глава от ъгъла на мрежата.

Спърс най-накрая се съвзеха от слабото начало на мача и откриха резултата в 26-ата минута. Сон Хин Мин навлезе в наказателното поле от левия фланг, откъсна се от пазача си и центрира във вратаря, където Дестини Удоджи вдигна крак - 1:0.

В 30-ата минута Сар имаше отлична възможност да удвои резултата, но сенегалецът изпусна топката, стреляйки от центъра на наказателното поле.

Домакините играха по-добре и в крайна сметка отбелязаха втори гол в 38-ата минута. Сон пое топката от левия фланг, навлезе в наказателното поле и пусна къс пас към подстъпите към вратаря, откъдето Ришарлисон стреля - 2:0.

В 41-ата минута Бренан Джонсън можеше да вкара, но топката след негов удар от далечна дистанция само леко облиза далечната греда от външната страна.

Ришарлисон можеше да направи резултата поразителен в края на първото полувреме, но в единия случай не уцели с глава, а във втория удари топката, но Мартин Дубравка защити вратата на Нюкасъл.

През втората част Тотнъм започна да довършва съперника, а в 60-ата минута проблемът бе решен. Педро Поро изпрати топката в наказателното поле, където Ричарлисон се изплъзна на бранителя и стреля под крака на настъпващия към него Дубравка - 3:0.

Третият гол извади "свраките" от коловоза. Известно време гостите просто не можеха да дойдат на себе си, а моменти пред вратата им изникваха един след друг, но нищо не се случи.

В крайна сметка играта се успокои, но в 83-ата минута Дубравка спря с фаул пробив на Сон, който реализира отсъдената дузпа - 4:0.

Нюкасъл спокойно можеше да допусне повече, но в добавеното време Жоелинтон намали резултата с нисък удар извън наказателното поле - 4:1.

Нюкасъл започна мача с две пропуснати положения, но след това Тотнъм тотално надигра съперника си, обезкървен от кадрови загуби.

  Сподели
218