Мърсън: Вила ще претендира за титлата, ако победи Арсенал


Н. Гавазов

Мърсън: Вила ще претендира за титлата, ако победи Арсенал

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън вярва, че Астън Вила ще стане истински претендент за титлата във Висшата лига, ако победи Арсенал следващата събота.

С победа с 1:0 над Манчестър Сити в сряда Вила удължи победната си серия у дома до 14 поредни мача във Висшата лига и се изкачи до трето място.

Лидерът във Висшата лига Арсенал идва на "Вила Парк" в събота и Мърсън вярва, че това е шанс за отбора на Унай Емери да разкрие амбициите си за титлата.

"Това ще бъде огромен футболен мач. Може да има толкова голямо влияние върху надпреварата за титлата във Висшата лига.

Ако Астън Вила успее да надгради успеха си срещу Манчестър Сити и да победи Арсенал, побеждавайки шампионите и подгласниците от миналия сезон в рамките на четири дни, те ще имат шанс.

Знам, че формата им като гост оставя много от желаната, но когато видите невероятната статистика на "Вила Парк", знаете, че ще спечелят лигата, ако подобрят формата си като гост.

Но загубата няма да е краят на света за тях. Те все още ще бъдат претенденти за челната четворка, но ако спечелят, ще трябва да се считат за претенденти за титлата.

От друга страна, това е огромен тест и за Арсенал. Това е мач от огромно значение за тях. Ако успеят да спечелят на "Вила Парк" и да прекратят тази невероятна домакинска серия, Арсенал ще бъде фаворит номер едно за спечелване на Висшата лига“, заяви Мърсън.

  Сподели
189