Паркър: Онана дори не се доближава до Де Хеа


Н. Гавазов

Паркър: Онана дори не се доближава до Де Хеа

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Пол Паркър говори за вратаря на клуба Андре Онана.

"Слабите страни на Онана са неговите вратарски умения. Особено способността му да прави спасявания, как отбива топката, където я насочва. Той е непостоянен и никога не контролира своите спасявания – усещането е сякаш топката излита от батут.

Надявам се, че в случая с Андре ще се повтори историята на Де Хеа, когато в един момент той разбере английския футбол. Всички казват колко добър е бил в Интер, но аз все още не го виждам.

Италианският футбол не е толкова интензивен като английския. Тук той има повече предизвикателства, отколкото в Италия.

Де Хеа бе вратар, на когото можеше да се вярва. Но в Онана няма доверие. Давид бе силен психически. Меко казано, имам съмнения, че един ден Андре ще може да играе за Манчестър Юнайтед на добро ниво.

Не знам кои са силните страни на Онана. Може би той наистина е уверен с краката си, но все още е далеч от Едерсон или Алисон. Въпреки че всички очакваха той да е на тяхното ниво с краката. За мен те са над средното ниво, но хората се изказват по-високо, отколкото можем да видим, Андре определено изпитва повече психически и физически затруднения, отколкото в Италия.

Хората се отнасяха към Де Хеа много цинично и без уважение, защото той бе по-добър в отбиването на топки, отколкото в играта с крака. Но трябва да се признае, че Онана не е толкова добър в ритането, колкото се твърдеше. Мисля, че всички виждат, че защитната линия пред вратата на Ман Юнайтед е слаба, но Де Хеа също бе такъв. Той свърши работата си толкова добре, колкото можеше, но Онана дори не се доближава до това“, заяви Паркър в интервю за SpilXperten.

Припомняме, това лято Онана премина в Манчестър Юнайтед от Интер за 43 милиона паунда, като подписа петгодишен договор.

  Сподели
541