Невил призова Висшата лига да се справи с Арсенал и Ливърпул


Н. Гавазов

Невил призова Висшата лига да се справи с Арсенал и Ливърпул

Специалистът от Sky Sports Гари Невил призова Висшата лига да се справи с клубове като Арсенал и Ливърпул, които публично осъждат съдийството.

Ден след загубата си с 1:0 от Нюкасъл, Арсенал пусна изявление в подкрепа на своя мениджър Микел Артета, който яростно критикува стандарта на съдийството във Висшата лига.

Невил намира този прецедент за опасен, както и изказването на Ливърпул след погрешно отменен гол на Луис Диас.

"Мисля, че Арсенал направи много лошо изявление. Почувствах се по същия начин последния път.

Ливърпул нападна съдийския персонал по шокиращ начин, въпреки че знаем, че срещу тях имаше явна грешка срещу Тотнъм. Те трябваше да преминат през много. Но на следващия ден Ливърпул направи своето изявление, споменавайки спортната почтеност, споменавайки проучване на всички опции и след това те предлагат повторение. Мисля, че това е много опасно.

Изявлението на Арсенал също е доста опасно.

В началото на сезона всички клубове подписаха нов кодекс за поведение. Не казвам, че реферите не трябва да бъдат подлагани на натиск или че Микел Артета и други мениджъри не могат да се чувстват огорчени в края на мача. Просто казвам, че самите клубове трябва да се държат по-добре при тези обстоятелства.

Сега гледам на Висшата лига и ръководството на Висшата лига, защото реалността е, че те трябва да започнат да защитават съдиите.

Първоначално бях доволен от новата прозрачност, извинението към треньорите и факта, че реферите общуват с клубовете, но собствените им клубове отговарят, като подкопават авторитета им.

Висшата лига трябва да разреши това. Другите клубове трябва да поставят на място клубовете, които пишат тези писма, защото цялата идея за тези писма е неизследвана територия.

Мисля, че Артета изпусна нервите си в събота и това е нормално, защото той е емоционален. Все едно отиде при шефовете си в неделя и каза: "Трябва да ме подкрепите“. Те се хванаха на това.

Арсенал е цяла организация. Това е огромен, велик и прекрасен футболен клуб с богата история. Те трябва да се държат по-добре и който и да е одобрил това изявление, ще се чувства разстроен след няколко години.

Мисля, че Висшата лига трябва да се обърне към своите клубове. Те трябва да кажат на клубовете, че очакват от тях да се държат по различен начин, много по-добре“, заяви Невил.

  Сподели
518