Ман Юнайтед иска Димарко


Н. Гавазов

Ман Юнайтед иска Димарко

Манчестър Юнайтед се интересува от трансфер на левия защитник на Интер Федерико Димарко през зимния трансферен прозорец.

Юнайтед имаше огромни проблеми със своите отбранителни флангове този сезон. В момента мениджърът на "червените дяволи" Ерик Тен Хаг е без Люк Шоу, Аарън Уан-Бисака, Тирел Малазия и дори трябва да използва Софян Амрабат, номинален полузащитник, на крилото.

Според TEAMtalk Тен Хаг се надява да направи няколко трансфера през януари и привличането на краен защитник е основен приоритет.

Твърди се, че Димарко е целта на Юнайтед за тази роля. Скаутите на клуба от "Олд Трафорд" многократно наблюдаваха 25-годишния италиански национал и останаха доволни от видяното.

Димарко е продукт на академията на Интер и изигра ключова роля в отбора на Симоне Индзаги през този сезон - Федерико започна всичките седем мача в Серия А, като отбеляза един гол и направи три асистенции.

Реал Мадрид и Наполи също проявяват интерес към Димарко, докато Интер иска да убеди Федерико да подпише нов договор, предлагайки увеличение на заплатата на своя възпитаник от 3 до 5 милиона паунда годишно.

Юнайтед са в състояние да платят на Димарко дори повече, а Интер трудно ще устои на оферта от порядъка на £50 милиона.

  Сподели
172