Тен Хаг няма да пусне Мактоминей през януари


Н. Гавазов

Тен Хаг няма да пусне Мактоминей през януари

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг изключи възможността да се раздели с полузащитника Скот Мактоминей през зимния трансферен прозорец.

След спасителния дубъл на Мактоминей за Юнайтед срещу Брайтън преди международната пауза (2:1), Тен Хаг честно призна, че е готов да продаде Скот миналото лято.

Мактоминей бе потърсен от Нюкасъл, Уест Хем и Фулъм, но нито един от клубовете, които се интересуваха от Скот, не можа да направи оферта, която да устройва Юнайтед.

Изглеждаше, че клубовете могат да се завърнат през януари за Мактоминей, който записа само две участия като титуляр за Юнайтед този сезон, но Daily Star твърди, че Тен Хаг няма да пусне Скот по средата на сезона.

Решението на Тен Хаг се дължи на изобилие от контузии. Ерик чувства, че просто не може да си позволи да пусне 26-годишния шотландец, който има договор до 2025 г. с опция за 12 месеца.

Добавяме, че Мактоминей изигра 215 мача за Юнайтед след дебюта си през 2017 г., като през тези шест и повече години той спечели само Купата на лигата с "червените дяволи".

  Сподели
177