Невил призова феновете да оставят Мактоминей на спокойствие


Н. Гавазов

Невил призова феновете да оставят Мактоминей на спокойствие

Специалистът от Sky Sports Гари Невил защити полузащитника на Манчестър Юнайтед Скот Мактоминей.

Известно е, че в Юнайтед бяха готови да се отърват от Мактоминей миналото лято, но в крайна сметка Скот остана в родния си клуб.

Мактоминей бе много критикуван в началото на новия сезон, така че Невил бе доволен, че 26-годишният шотландец успя да отговори с гол, който донесе на Юнайтед победата с 2:1 срещу Брентфорд през уикенда.

"Това, което видях през последните седмици е просто класика как един клуб се разпада, когато вашите фенове и хора в медиите поставят под съмнение работната етика на човек, който идва от академията.

Съжалявам, но не го разбирам. Това е човек, който би преминал през стената за клуба. Говорим за тежестта на раменете ви, напрежението и усещането, че нямате достатъчно подкрепа в клуба, което може да натежи на краката ви.

Говорих за тежки крака миналия сезон. Всички го видяхме в края на сезона с Арсенал.

Със Скот Мактоминей го видяхме да играе невероятно за Шотландия. След това той се върна да играе от дясната страна на диаманта срещу Брайтън и краката му изглеждаха тежки.

Внезапно в социалните медии се появиха клипове, в които той не се връща назад. Просто виждам това като натиск и тежест върху раменете на човек, който е в Манчестър Юнайтед от петгодишна възраст.

Събота бе голям момент за него и аз се радвам за някои от играчите, които бяха безмилостно критикувани. Това се случва, когато играеш за клуб, който се проваля. Губиш представа кои са добрите и кои лошите Започвате да ставате насочени към онези, които са тук от дълго време“, заяви Невил.

  Сподели
297