Сътън: Ман Юнайтед не е в криза като при Моуриньо


Н. Гавазов

Сътън: Ман Юнайтед не е в криза като при Моуриньо

Бившият нападател на Блекбърн и Селтик Крис Сътън смята, че настоящата ситуация в Манчестър Юнайтед е несравнима с кризата от ерата на Жозе Моуриньо.

В събота Юнайтед загуби у дома от Брайтън с 1:3, записвайки трето поражение в пет мача от новия сезон на Висшата лига.

Сътън усеща, че над Ерик Тен Хаг се струпват облаци, но ситуацията далеч не е необратима.

"Манчестър Юнайтед не е в толкова дълбока криза, колкото беше по времето на Жозе Моуриньо, който беше твърде увлечен от играта на обвинения. Към края на своя период той се превърна в изолирана фигура поради своите безумни, егоистични заблуди.

Но Ерик Тен Хаг трябва бързо да подобри тази ситуация, защото натискът върху него се увеличава с всеки мач, който играе под стандартите.

Юнайтед е клуб с най-високи очаквания. Винаги е било така. Винаги ще бъде така. И да спечелят само два от първите си пет мача във Висшата лига и те имаха достатъчно късмет да ги спечелят, не е достатъчно.

По някакъв начин съчувствам на Тен Хаг. Той не можа да помогне със ситуацията с Мейсън Грийнууд. Той не можа да помогне със ситуацията с Антони. Дори не съм сигурен, че би могъл да помогне със ситуацията с Джейдън Санчо, който вижда себе си като примадона и Тен Хаг просто говори честно за играча.

Когато Моуриньо хвърли всички под автобуса, той загуби контрол над съблекалнята. Тен Хаг все още не е на този етап.

Ще бъде трудно срещу Байерн в сряда, но те трябва да бъдат подобрена версия на себе си, когато отидат на Бърнли в събота“, заяви Сътън.

  Сподели
345