Фаулър: Ман Юнайтед се опитва да унищожи стойността на Санчо


Н. Гавазов

Фаулър: Ман Юнайтед се опитва да унищожи стойността на Санчо

Бившият нападател на Ливърпул Роби Фаулър разкритикува Манчестър Юнайтед за отношението му към тяхното крило Джейдън Санчо.

Нека припомним, че след поражението с 1:3 от Арсенал мениджърът на Юнайтед Ерик Тен Хаг каза, че Санчо се е представил слабо на тренировките и затова не е включен в групата за мача.

Самият Санчо реагира на това, наричайки думите на Тен Хаг неверни, а Фаулър изглежда смята, че този внезапно избухнал конфликт е само в начален стадий.

През миналия сезон Тен Хаг изпрати Санчо в Нидерландия за три месеца, за да подобри физическото и психическото си здраве, и Фаулър вярва, че такъв уязвим играч трябва да бъде третиран по-деликатно.

"Не знам всички подробности, но изглежда, че балонът се е спукал преди затварянето на трансферния прозорец. И Манчестър Юнайтед не направи най-доброто нещо в тази ситуация, като говори срещу собствения си играч.

Ако един мениджър не харесва играч, това се случва. Но в днешно време не е нужно да правиш футболистите злодеи, за да се отървеш от тях. Лоялността е двупосочна улица. Ако играч подпише договор, клубът очаква играчът да го уважава, когато им е удобно, но не и когато искат да се отърват от него.

Мисля, че Юнайтед трябва да направи крачка назад и да преосмисли как се справя с тази ситуация. Говорим преди всичко за играч от £75 милиона и изглежда, че клубът прави всичко възможно, за да унищожи трансферната му стойност.

Тук става дума за човешко същество. Той заслужава да бъде третиран с уважение. Публичните коментари и критика не са най-добрият начин да направите това. Точно сега изглежда, че ситуацията може само да излезе извън контрол.

Ако Джейдън е имал проблеми с психичното здраве в миналото, както Тен Хаг каза по-рано, тогава очевидно клубът трябва да бъде по-чувствителен“, заяви Фаулър.

Според различни източници вчерашната среща между Санчо и Тен Хаг не е довела до положително развитие и играчът ще трябва да напусне клуба през януари.

  Сподели
374