Тотнъм се свърза с Нагелсман


Н. Гавазов

Тотнъм се свърза с Нагелсман

Клубът от английската Висша лига Тотнъм вече се е свързал с германския специалист Юлиан Нагелсман, съобщава в своя Twitter Флориан Плетенберг, журналист от германския клон на Sky Sports.

Тотнъм официално потвърди в неделя, че Антонио Конте се оттегли като мениджър, като Юлиан Нагелсман, който беше уволнен от Байерн Мюнхен миналата седмица, се смята за един от основните претенденти за заместник на италианеца.

Мюнхенската фаза от кариерата на Нагелсман завърши безславно, но той все още се смята за треньор с голям потенциал, който разбира как да управлява дългосрочен проект. Не е сигурно, че "шпорите" ще успеят да убедят Юлиан да се премести в северен Лондон, а Плетенберг предполага, че дори ако Тотнъм преследва 35-годишния играч, назначението едва ли ще се материализира скоро.

Ръководството на Спърс спечели време, като повери отбора на помощниците на Конте Кристиан Стелини и Райън Мейсън до края на сезона, но забавянето на поканата към Нагелсман (както всеки друг посочен специалист) до края на сезона е рисковано начинание. Ако Тотнъм провали края на първенството, тогава ще бъде много по-трудно да бъде убеден опитен кандидат.

  Сподели
291