Реднап: Тотнъм не е създаден за победи


Н. Гавазов

 Реднап: Тотнъм не е създаден за победи

Бившият полузащитник на Тотнъм Джейми Реднап разкритикува Спърс и заяви, че лондонският клуб "не е създаден да печели трофеи".

След като се раздели с Антонио Конте, Тотнъм търси своя четвърти мениджър за по-малко от две години.

Според Реднап проблемът не е в Конте или неговите предшественици, а във факта, че президентът на Тотнъм Даниел Леви има абсолютна власт в клуба и трофеите просто не са негов приоритет.

"Не съм изненадан, че Конте не успя. Да тренираш в този клуб е много трудно и винаги е било.

Ако погледнете мениджърите, преминали през този клуб през последните години, изглежда, че те на практика са си блъскали главите в стената и им е било трудно да получат някакъв контрол в този клуб.

Контролът там до голяма степен се притежава от Даниел Леви, който иска сам да взема всички решения и мисля, че това е голям проблем с Тотнъм. Убеден съм, че културата се задава отгоре.

Прекарах 11 години в Ливърпул и не спечелихме толкова много през това време, но можете да усетите, че те винаги се опитват да подпишат с правилните играчи с големи имена, за да се състезават за трофеи.

Никога не съм имал това чувство в Тотнъм. Те никога не са претендирали за наистина големите играчи, които наистина искате.

Ако Тотнъм желае някога да постигне нещо, това трябва да се промени. Ришарлисон, Ив Бисума... Не бих ги нарекъл трансфери, които ще променят културата на клуба или ще донесат трофеи.

Докато това се промени и докато клубът не намери собственици, които искат да се борят за трофеи и да направят големи придобивания, проблемът ще остане същият.

Тази серия без трофеи не се дължи единствено на стадиона. Когато бях в клуба, чувствах, че Тотнъм не е създаден да печели. Това бе напълно различна култура от тази в Ливърпул.

Така че не, не мисля, че можете да обвинявате стадиона, защото това продължава от години.

Като си собственик, понякога трябва да споделиш властта и да дадеш шанс на треньора, защото в противен случай след година или две нищо няма да се промени“, заяви Реднап.

  Сподели
445