Тотнъм обяви, че се разделя с Конте


Н. Гавазов

Тотнъм обяви, че се разделя с Конте

Тотнъм обяви, че се разделя с мениджъра Антонио Конте "по взаимно съгласие на страните".

Напомняме, че Конте едва не сложи край на кариерата си в Тотнъм с гневно изказване, след като пропусна победата срещу Саутхемптън преди международната пауза.

Президентът на "шпорите" Даниел Леви не се реши веднага на раздяла със специалиста и отдели време за размисъл, но това не спаси Конте.

В крайна сметка Тотнъм постигна споразумение с Конте за прекратяване на сътрудничеството преди края на сезона, когато изтичаше договорът на Антонио.

"Информираме ви, че прекратяваме сътрудничеството с мениджъра Антонио Конте по взаимно съгласие. Класирахме се за Шампионска лига в първия сезон на Антонио в клуба. Благодарим на Антонио за неговия принос и му желаем всичко най-добро в бъдеще. Кристиан Стелини ще води отбора като изпълняващ длъжността мениджър до края на сезона, а Райън Мейсън ще бъде помощник-старши треньор", се казва в съобщение на Тотнъм.

"Остават ни 10 мача от Висшата лига и от нас зависи дали ще влезем в Шампионска лига. Всички трябва да се обединим. Всеки трябва да се подобри, за да завърши възможно най-високо заради нашия клуб и невероятните, отдадени фенове“, заяви Леви.

Тотнъм е четвърти във Висшата лига с 49 точки от 28 мача. Клубът бе елиминиран и от Шампионската лига и ФА Къп.

  Сподели
788