Силва разкритикува съдийството на Кавана


Н. Гавазов

Силва разкритикува съдийството на Кавана

Мениджърът на Фулъм Марко Силва разкритикува рефера Крис Кавана, след отпадането на тима от ФА Къп.

Фулъм бе победен с 3:1 от Манчестър Юнайтед на четвъртфиналите на ФА Къп в неделя, допускайки и трите си гола в края, след като Вилиан и Александър Митрович бяха изгонени от съдията и отсъдиха дузпа срещу "котиджърсите".

Силва, който също получи червен картон от Кавана, имаше големи въпроси към този рефер преди, но сега Марко открито критикува Крис.

"До този момент бяхме по-добрият отбор на терена. Трудно ни е да разберем какво се случи. Крис [Кавана] също ръководи мача, когато играхме с Уест Хем като гост. Тогава загубихме и не получихме две чисти дузпи за игра с ръка. По-късно ни се извиниха за грешките.

Когато играхме срещу Лийдс в предишния кръг на ФА Къп, той отново бе съдия. И на четвъртфиналите отново бе. Трудно е да се разбере. Разбира се, ние го уважаваме и той е съдия от най-високо ниво, но за съжаление с него нямаме голям късмет този сезон.

Нека да говорим за целия мач, а не само за един момент. Преди дузпите и червените картони, ние очевидно бяхме по-добрият отбор на терена. Според мен системата VAR можеше да вземе решение сама.

Трудно ми е да разбера защо в два момента в наказателното поле през първото полувреме никой не започна да проверява това, въпреки че в един от тях имаше чиста дузпа“, заяви Силва.

  Сподели
401