Конте: Движим се в обратна посока


Н. Гавазов

 Конте: Движим се в обратна посока

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте след пропуснатата победа над Саутхемптън (3:3) в мача от 28-ия кръг на Висшата лига разкритикува клуба и играчите за безотговорното им отношение към работата.

"Вината е само на клуба или на всеки мениджър, който е тук? Спомням си специалистите, които Тотнъм имаше на пейката. Тук по-скоро биха унищожили фигурата на мениджъра, за да се защитят всеки момент.

Досега се опитвах да прикривам ситуацията, но сега не го правя, защото повтарям, че не искам да виждам това, което видях днес, защото е недопустимо, особено за феновете. Следват ни, плащат билети.

Искам да видя огъня в очите на играчите, в сърцата им. Искам да видя правилния дух. Не само на тренировка, но и на терена. Защото има значение. Но вие постоянно търсите оправдания за играчите. Добре, нека да продължим така. Тук правят точно това. Но моето мнение е, че загубихме увереност, загубихме духа си, спряхме да бъдем отбор.

Но хайде, продължавайте да търсите извинения, за да не покажете дух, да покажете чувството си за принадлежност или да изразите чувството си за отговорност. За мен това е недопустимо, защото за първи път в кариерата си виждам подобна ситуация. Не че не можахме да се променим, но изглежда се движим в обратна посока в сравнение с миналия сезон“, заяви Конте.

  Сподели
449