Конте: Искам да помогна на Кейн да спечели трофей


Н. Гавазов

 Конте: Искам да помогна на Кейн да спечели трофей

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте говори за нападателя на тима Хари Кейн. Английският нападател се изравни по голове с голмайстора на Тотнъм Джими Грийвс.

"Говорим за играч с фантастични способности, невероятни умения. Разбира се, бих искал да помогна да направи нещо важно. Да спечели нещо с Тотнъм. Той обича Тотнъм, клубът е в сърцето му. Би било хубаво, ако заедно спечелим нещо. Мисля, че трябва да сме мечтатели. Говорих с играчите и казах, че този ден трябва да бъде нашата отправна точка.

Много повече може да се научи от поражението, отколкото от победата. Мисля, че след мачовете срещу Сити и Арсенал бе важно да помисля внимателно с моите играчи и да разбера, че може би сме загубили нещо в сравнение с миналия сезон. Но не в атака, а започнахме да играем по-зле в защита. Когато говоря за защита, говоря за целия отбор. Исках да видя постоянство, желание, воля за защита на резултата.

Ако искаме да сме мечтатели, трябва да знаем, че ФА Къп е труден турнир. Ако видя това единство, ще имаме време да спасим този сезон. Загубата от Сити беше странна. Когато допуснете четири гола за едно полувреме, това означава, че вероятно правите нещо нередно. Ако допуснете 21 гола в 10 мача, нещо може да се обърка“, заяви Конте.

  Сподели
168