Конте: Тотнъм се брани като отбор от зоната на изпадащите


Н. Гавазов

Конте: Тотнъм се брани като отбор от зоната на изпадащите

Мениджърът  на Тотнъм Антонио Конте заяви, че играчите му се защитават на отборно ниво от зоната на изпадащите във Висшата лига.

Тотнъм не успя да задържи преднина от две попадения срещу Манчестър Сити предишния ден, допускайки четири безответни гола през второто полувреме.

След поражението с резултат 4:2 Конте поиска от хората си да добавят в защита и да се научат да пазят резултата.

"Мисля, че трябва да подобрим духа, взаимодействието, волята и желанието да страдаме, защото сме забравили как да страдаме. Ако искаме да спечелим мач, понякога трябва да страдаме и да защитим резултата.

Трябва да подобрим волята и желанието си да не допускаме гол. Не знам колко удара има Уго (Льорис) този сезон, защото във всеки мач допускаме поне два гола.

Това е посредствено ниво, това е нивото на отбор, който се бори за оцеляване. Пак казвам, това е негативна ситуация, която трябва да анализирам.

Подобрихме много в начина, по който се справяме с важни опоненти като Манчестър Сити и това е нещо положително. Същото бе и срещу Ливърпул. Забравете, че загубихме с 2:1 тогава, защото заслужавахме по-добро, но в крайна сметка крайният резултат е най-важното нещо“, зави Конте.

  Сподели
715