Глен Джонсън призова Челси да купи Гакпо


Н. Гавазов

Глен Джонсън призова Челси да купи Гакпо

Бившият защитник на Челси и Ливърпул Глен Джонсън призова "сините" да подпишат с крилото на ПСВ Коди Гакпо.

23-годишният Гакпо прави изключителен сезон този сезон, след като успя да прехвърли клубната си форма в нидерландския национален отбор, за който отбеляза във всеки от трите си мача от груповата фаза на Световното първенство в Катар.

Гакпо е сочен като цел за Манчестър Юнайтед и Ливърпул за януари, но Джонсън призовава Челси също да се насочи към Коди и най-накрая да получи ново крило.

"Гакпо наистина докосна сърцето ми на това Световно първенство. Не е лесно да се вкарват голове на това ниво и начинът, по който той чете играта, начинът, по който играе и начинът, по който се движи, изглежда достоен играч.

Като се имат предвид неговите качества, Челси се нуждае повече от Гакпо, отколкото Ливърпул. Челси винаги са имали страхотни крила, но никога не са вкарвали голове и ако не излизате на позиции, където можете да вкарвате голове, няма много смисъл да ви държат в състава.

Изглежда, че Гакпо може да го направи във Висшата лига. Има чувството, че той е в състояние да пробие на сцената, както направиха Дарвин Нунес и Луис Диас в Ливърпул", цитиран е Джонсън от Daily Mirror.

  Сподели
343