Nike отложи новата сделка с Кейн заради Холанд


Н. Гавазов

Nike отложи новата сделка с Кейн заради Холанд

Nike отложи новата спонсорска сделка с нападателя на Тотнъм Хари Кейн поради шума във Висшата лига, който предизвика Ерлинг Холанд от Манчестър Сити.

С 14 гола в първите си девет мача за Сити, Холанд се превърна в желана цел за топ спортни марки, включително Nike, Adidas, Puma, New Balance.

Предишният личен спонсор на обувките на Ерлинг бе Nike, но този договор изтече в края на миналия сезон и Ерлинг се появи на терена с футболни обувки от различни марки за тази кампания.

Тези спортни марки виждат Холанд като свой приоритет и са готови да похарчат значителна част от бюджетите си за него, докато Кейн трябва да бъде търпелив, според The ​​Telegraph.

Вероятно Nike все пак ще удължи партньорството си с Кейн, но това ще стане след Световното първенство през 2022 г. в Катар, а финансовите условия на сделката ще зависят от това дали американският спортен гигант ще успее да вземе Ерлинг за партньор.

Спонсорствата за обувки традиционно се предлагат само на звезди от световна класа и често могат да надхвърлят заплатите на играчите в техните клубове. Дейвид Бекъм и Пол Погба са правили изгодни сделки от този вид в миналото.

  Сподели
372