Фернандеш сравни Тен Хаг с Гуардиола и Клоп


Н. Гавазов

Фернандеш сравни Тен Хаг с Гуардиола и Клоп

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш сравни мениджъра си Ерик Тен Хаг с Хосеп Гуардиола от Манчестър Сити и Юрген Клоп от Ливърпул.

Юнайтед спечели и четирите си последни мача във Висшата лига под ръководството на Тен Хаг, което дава увереност на Фернандеш, че "червените дяволи" са на прав път.

Бруно смята, че треньорът му има своя собствена футболна философия и е готов да покани само правилните играчи за клуба – точно както Гуардиола и Клоп.

"Първо, той има идея. Той има стил. Трябва да следвате неговите правила, той е строг в това. И това ми харесва. Той е установил дисциплина, която според мен ни липсваше в миналото. Всеки трябва да бъде на една вълна.

Това е, което Пеп и Клоп правят от години, защото имат тази стабилност в клуба, където работят на трансферния пазар по определен начин и изграждат отбора. Това е наистина важно и им позволява да пожънат наградите.

Видях нашия мениджър да казва на пресконференцията, че не искаме да привличаме играчи просто така. Искаме да каним правилните играчи за това, което искаме да правим. Това е, от което нашият клуб се нуждае.

Все още имаме място да добавим още и той се нуждае от време, за да накара всеки от нас да прегърне идеята му и да играе най-добрата си игра. Вярвам, че сме достигнали точката, в която сме станали сплотен отбор и всеки от нас е на една и съща дължина на вълната", заяви Фернандеш.

  Сподели
327