Мърсън: Ман Юнайтед е на километри от Ман Сити и Ливърпул


Н. Гавазов

 Мърсън: Ман Юнайтед е на километри от Ман Сити и Ливърпул

Бившият нападател на Арсенал Пол Мърсън разкритикува Манчестър Юнайтед, че кани посредствени играчи.

Това лято Юнайтед се подсили само от Лисандро Мартинес, Тирел Маласия и Кристиан Ериксен, а тази седмица стана известно, че "червените дяволи" са отправили оферта за закупуването на 33-годишния нападател на Болоня Марко Арнаутович, което предизвика възмущение сред феновете на клуба.

Според Мърсън подобни трансфери са напълно несъвместими със статута, който Юнайтед започва да губи.

"Юнайтед трябва да купува от Harrods, а не от Primark, от играчи като Марко Арнаутович. Не съм изненадан от недоволството на феновете, защото Арнаутович не е достатъчно добър за Юнайтед.

Не знам какво се случва на "Олд Трафорд“, но те правят едни и същи грешки на трансферния пазар отново и отново. Феновете сигурно си мислят: "Какво става тук?“. И не можете да ги обвинявате за това.

Ако Юнайтед иска да се върне в топ 4, те трябва да намерят по-добри играчи от Арнаутович. Вероятно няма много отбори в долната половина на таблицата, които биха го купили, да не говорим за горната половина.

Юнайтед трябва да купува в луксозния сегмент, но в момента го прави от другата страна на улицата, което не е добре. Те губят аурата си и колкото по-дълго продължава това, толкова по-трудно ще бъде да се върнат.

Юнайтед бе най-големият клуб в света, но сега започва да губи тази позиция. Може да отнеме много време, преди да спечелят титлата отново, защото са на милиони километри зад Манчестър Сити и Ливърпул“, пише Мърсън в своята колона в Daily Star.

  Сподели
392