Лейндърс разказа как Ливърпул е надвил Тотнъм за Диас


Н. Гавазов

 Лейндърс разказа как Ливърпул е надвил Тотнъм за Диас

Помощник-мениджърът на Ливърпул Пеп Лейндърс разкри как неговият клуб е привлякъл нападателя на Порто Луис Диас през януари, изпреварвайки Тотнъм.

През януари Диас беше привлечен от Ливърпул в сделка на стойност £50 милиона, включително бонуси, а оттогава Луис отбеляза четири гола и направи три асистенции в 13 изяви.

25-годишният колумбиец реши да премине в мърсисайдския клуб по време на видеоконференция, на която присъстваха изненаданият Лейндърс и мениджърът на "червените"  Юрген Клоп.

"Съпругата ми Даниел и аз бяхме на ски и по време на обяда нашият спортен директор ми се обади и каза: "Ти и Юрген трябва да говорите с Луис Диас след пет минути. Току-що се споразумяхме с Порто, но Тотнъм не се отказва.

Присъединих се към видеообаждането, докато Юрген обясняваше на Луис как би се вписал в нашия стил и как можем да му помогнем. По отношение на мен, Юрген каза: "Но ти ще слушаш този човек много по-често от мен!".

Веднага отговорих: "Но ще обяснявам нещата много по-спокойно от Сержио (Консейсао, старши -треньор на Порто)! Луис се засмя на това.

Казах му: "Отчаяно искаме да те вземем и нашите собственици, нашият спортен директор се борят за теб от месец и половина, но знаеш, че такива неща не се случват бързо".

Хубавото е, че ще тренираш с Върджил, Робо и Трент и те ще те направят много по-добър. Нашата идея е да създаваме и да вкарваме. Трябва да късаш  тези момчета на тренировки всеки ден и това ще те направи по-добър.

Неговият агент преведе съобщението на Юрген, а Джулиан Уорд (спортният директор на Ливърпул) добави: "Тези двамата ще те направят по-добър играч". Казах, че малко клубове имат по-богата история и култура от Порто, но Ливърпул е "един от тях" и той ще усети това.

След това Джулиан отиде с телефона в стаята за трофеи в нашата база, завършвайки разговора с думите: "Искаме да попълним това и за това имаме нужда от теб".

Ако човекът е имал някакви съмнения, сега те напълно изчезнаха", заяви Лейндърс.

  Сподели
1087